Lekváros piskótatekercs

A pöttyös piskótatekercs után, hétvégén egyszerű lekvárosat sütöttem. Ki tudja miért, de ez a hagyományos változat ízlett mindenkinek a legjobban. Két tekercset is készítettem, különböző lekvárral, de így is alig maradt belőle:)




Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

6 tojás

12 dkg porcukor

12 dkg liszt

1 mk. sütőpor

Elkészítés: Egy nagyméretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a sütőt előmelegítem. A tojásokat és a cukrot egy mély tálba teszem,  robotgéppel, magas fokozaton, legalább 15-20 percig verem. A lisztet elkeverem a sütőporral, és több adagban hozzászórom a tojáshabhoz. Robotgéppel (alacsony fokozat) jól eldolgozom, hogy sima piskótamasszát kapjak.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e. A kész piskótát még forrón egy konyharuhára borítottam és a rövidebb oldalánál kezdve, sütőpapírral együtt feltekertem. Így hagytam kihűlni. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük lekvárral. Feltekerjük, porcukorral meghintjük, szeleteljük!

Tovább a blogra »