Csokoládéhab-torta (fehér és étcsokiból)

A csokoládé torta díszítéséhez használt csokoládé rózsák készítését már leírtam, de a receptjével még adós vagyok. Őszintén szólva az eddig készített torták közül nekem ez ízlett a legjobban. A születésnapos a sütemények helyett jobban szereti a poharas desszerteket, ez a torta készítésénél elsődleges szempont volt. Így egy nagyon krémes,  nagyon csokis, de nagyon finom torta született! Étcsokoládét és fehér csokoládét is használtam a krémhez, a fehér krém állaga más lett, mint a sötét csokikrémé, de így is szépen lehetett  szeletelni. A fehér csoki olvasztásánál levontam a tanulságot, hogy ugyanúgy, mint az étcsokoládénál, itt is a jobb minőségűt érdemes választani. (Szerencse, hogy volt időm készíteni egy újabb adag krémet.) Ha valaki nem szereti a fehér csokit, akkor készítheti az egészet étcsokoládéval is, ebben az esetben kevés kandírozott narancshéj sem fogja elrontani!
A krémbe nyersen kerül a tojás, de nem kell megijedni tőle. Ha friss tojást használunk és nem kánikulában készítjük a tortát, nem lehet gond.
Csokoládéhab-torta
Hozzávalók:

8 tojásból készített kakaós piskóta

Fehér csokoládés krém:

20 dkg fehér csokoládé

2 dkg vaj

4 tojás

4 evőkanál porcukor

2 dl tejszín felverve

Étcsokoládés krém:

20 dkg étcsokoládé (72%-os)

2 dkg vaj

4 tojás

4 evőkanál porcukor

2 dl tejszín felverve

Bevonáshoz, díszítéshez:

3 dl  kakaós tejszínhab (A tejszínhez 2-3 evőkanál kakaót adtam, miközben felvertem)

csokoládé forgács

csokoládé rózsa, levelek





Elkészítés: A kerek piskótát három lapra vágom és elkészítem külön-külön a kétféle krémet. 

A fehér és az étcsokoládés krém is ugyanúgy készül: A tojásokat szétválasztom, vízgőz felett a tojások sárgáját a cukorral összemelegítem, közben folyamatosan kavargatom. A gőzről levéve robotgéppel fehéredésig keverem és félreteszem. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal, hozzáadom a cukros tojássárgás krémet, jól elkeverem, majd a tojásfehérjés habot is hozzáforgatom. Végül a tejszínhabot is a csokoládés krémhez keverem. 

A tortalapokat megtöltöttem a fehér és az étcsokoládés krémmel, másnap kívülről kakaós tejszínhabbal vontam be és csokoládé forgáccsal, rózsával, levelekkel díszítettem.
Tovább a blogra »