Narancskrémes mini torta karácsonyra
Ebben a süteményben minden benne van, ami egy igazi karácsonyi édességhez kell: fahéj, gyömbér, méz és kandírozott narancshéj. Egy ideje már tervben volt egy mézes krémes süti, de végül ezen a hétvégén elkészítettem és így legalább felavattam az új formámat is.:) Remélem nem bánjátok, hisz néhány hét és itt a karácsony.:)
Narancskrémes mini torta (6 darabhoz)
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojás
4 dkg vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál híg méz
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4 gramm sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt gyömbér
2 tk. rumaroma
Krém:
3 dl 100%-os narancslé
1 cs. tejszínízű pudingpor
1 dl tejszín (felverve)
5 dkg kandírozott narancshéj
1-2 evőkanál méz
Elkészítés: Mézes tészta: A lisztet elkeverem a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással habosra keverem, hozzáadom a mézet és a rumaromát. Majd hozzákeverem a sütőporral, fűszerekkel elkevert lisztet és végül a tejet is. A formákat vajjal kikenem és kilisztezem és 3/4-ig töltöm őket a masszával. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütöm. (Tűpróba!)
Krém: A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítem, de 3 dl narancslével. Ha kész a puding, amíg forró belekeverem a mézet és a kandírozott narancshéjat. Ha a narancsos puding kihűlt óvatosan hozzákeverem a felvert tejszínhabhoz.
Összeállítás: a mézes mini tortákat tálalás előtt megtöltöm a narancsos krémmel. Tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel is díszíthetjük!