Pizza variációk

Szeretek pizzát sütni, mert a tésztát nagyon hamar össze lehet állítani, a feltéteket is sokféleképpen szoktam variálni és mindig hamar elfogy.:) Egy dolgot nem szeretek benne, hogy várni kell, hogy megkeljen a tészta. Ezért, úgy szoktam, hogy reggel elkészítem a tésztát, így ebédig vagy délutánig van ideje kelni. Minél tovább kel a pizzatészta annál finomabb lesz a végeredmény!
Nálunk mindenkinek megvan a kedvence, párom az ananászosért rajong, én a margherita pizzát és a hagymás változatokat szeretem. A pizza alap egy bevált recept, azon soha nem szoktam változtatni. Bár nem lesz autentikus a pizzánk, ha paradicsomszósz helyett mással kenjünk meg, de nekem nagyon ízlik tejföllel vagy fokhagymás tejföllel megkenve is.:) A feltétekről nem írnék hosszan, hisz ízlések és pofonok, egy dologra érdemes figyelni, hogy harmonizáljanak az ízek, ne dobáljunk mindenfélét a pizzára.:)
Pizzatészta (alap)

Hozzávalók: (2 tepsi)
50 dkg liszt

1 csomag szárított élesztő


1 kiskanál cukor


1,5 kiskanál só


3 dl langyos víz


3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A hozzávalókból néhány perc alatt tésztát gyúrok, és meleg helyen kelni hagyom legalább 1-2 óráig. Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtom. Egy nagy gáztepsit kikenek olajjal és kilisztezem, majd a kinyújtott tésztát beleteszem. 
A tésztát megkenem vékonyan paradicsomszósszal, különböző feltéteket rakok rá, végül mozzarella sajtot és előmelegített sütőben magas hőmérsékleten megsütöm kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
Megjegyzés: a liszt fele lehet kenyérliszt, szerintem így még finomabb lesz a tészta. Sütés előtt kevés oreganot is szoktam szórni a sajtra.


A következő variációkban készült most:
– paradicsomos alap, kukorica, ananász, sonka, sajt
-paradicsomos alap, kukorica, sonka, lilahagyma, sajt
-fokhagymás tejfölös alap, bacon, lilahagyma, sajt
Tovább a blogra »