Édes bajor mustárral a legfinomabb, de más fajta mustár is jó lesz hozzá. A pácban általában azonos mennyiségű mustárt és mézet szoktak tenni, de én jobban szeretem, ha a mustár kicsit kevesebb. Az arányokat lehet változtatni, mert ugye ízlések és pofonok.:)
Hozzávalók: (6-8 szelet csirkemellhez vagy 3-4 csirkecombhoz)
6 evőkanál olaj
3 evőkanál méz
1,5 evőkanál édes bajor mustár
4-6 gerezd fokhagyma
só,bors
Elkészítés: Az olajat mézzel, mustárral elkeverem. A húsok mindkét oldalát sózom, borsozom. (Ha csirkecombból készítem, a bőr alatt is besózom, borsozom a húst). A páccal bekenem a húsokat, (a bőre alatt is) hogy bőven érje mindenhol. A fűszeres húsokat tepsibe teszem, ha maradt ki pác, akkor egyszerűen csak ráöntöm a maradékot. Kevés vizet öntök a csirke alá kb. 1 dl-t, az egész fokhagymagerezdeket is a tepsibe szórom, fóliával letakarom és közepes hőfokon addig sütöm, amíg a hús puha nem lesz (kb.fél óra). A fóliát leveszem és magasabb fokozaton szép pirosra sütöm, közben többször meglocsolom az alatta lévő zsiradékkal.
A mézes-mustáros sült húsokat kukoricás rizzsel tálalom.