Mézes-mustáros sült hús kukoricás rizzsel

Ezt a mézes-mustáros husit muszáj lesz most közzétennem. Nem azért, mert új recept vagy most próbáltam volna ki, hanem pont ellenkezőleg. Ezer éve készítem, havonta egyszer biztosan, de a fotózás mindig elmaradt, mert éhesek és türelmetlenek voltunk/vagyunk mindig. Illetve, egyszer kapkodva megörökítettem, de az eredmény nem tetszett, így nem is tettem közzé. A mostani fotó sem tökéletes, de tovább nem szeretném halogatni, hátha valakinek jól jön a recept.
Én imádom ezt a pácot, pedig nem rajongok az édes-sós párosért, de ez valamiért mégis más. Az illata is isteni, az ablak előtt jövő-menő emberek és szomszédok szerint is:D
Mézes-mustáros sült csirke


Édes bajor mustárral a legfinomabb, de más fajta mustár is jó lesz hozzá. A pácban általában azonos mennyiségű mustárt és mézet szoktak tenni, de én jobban szeretem, ha a mustár kicsit kevesebb. Az arányokat lehet változtatni, mert ugye ízlések és pofonok.:)



Hozzávalók: (6-8 szelet csirkemellhez vagy 3-4 csirkecombhoz)

6 evőkanál olaj

3 evőkanál méz

1,5 evőkanál édes bajor mustár

4-6 gerezd fokhagyma

só,bors




Elkészítés: Az olajat mézzel, mustárral elkeverem. A húsok mindkét oldalát sózom, borsozom. (Ha csirkecombból készítem, a bőr alatt is besózom, borsozom a húst). A páccal bekenem a húsokat, (a bőre alatt is) hogy bőven érje mindenhol. A fűszeres húsokat tepsibe teszem, ha maradt ki pác, akkor egyszerűen csak ráöntöm a maradékot.  Kevés vizet öntök a csirke alá kb. 1 dl-t, az egész fokhagymagerezdeket is a tepsibe szórom, fóliával letakarom és közepes hőfokon addig sütöm, amíg a hús puha nem lesz (kb.fél óra). A fóliát leveszem és magasabb fokozaton szép pirosra sütöm, közben többször meglocsolom az alatta lévő zsiradékkal.

A mézes-mustáros sült húsokat kukoricás rizzsel tálalom.

Tovább a blogra »