Cukormázas amerikai fánk
Manapság egyre több helyen lehet kapni, a korábban csak filmekből ismert színes, cukormázas amerikai fánkot. Sokáig úgy gondoltam, hogy leginkább a tetszetős külső lehet az oka, hogy sokan rajongásig szeretik. Több kóstoló után jutottam el a saját készítésű változatig és ki kell jelentenem, hogy bizony nem csak mutatós, de nagyon finom édességről van szó.
A díszítés, ami talán a legjobb része a készítésének, viszont nem volt egyszerű. Évek alatt többféle mázat is kipróbáltam, volt amelyik folyt, nem maradt meg a tésztán, volt olyan, ami tört és ropogott, de volt olyan is, aminek se íze, se színe nem volt.
Nem rég, nagyon egyszerű megoldás jutott az eszembe a cukormáz színezésére és bevált, nem csak színes, de finom is lesz, próbáljátok ki!A cukormázas amerikai fánk elkészítését lépésről lépésre elolvashatod a Büfében! (kattints a linkre)