Baconos sörkiflik

Most a korábban ígért gesztenyés torta receptje következne, ha meglenne a cetlim, amin szerepelt a recept.:) Az ilyen esetek elkerülése miatt kezdtem el vezetni a ,,receptes füzetemet”, hogy minden egy helyen legyen és ne vesszenek el a fontos receptek. Az átírás folyamatban van, így remélem a torta receptje is hamarosan előkerül.:) Addig is hoztam egy nagyon finom sós süteményt, amit Tiszta tészta blogján találtam. 
Kicsit változtattam rajta, bacon és sajt is került a sörkiflikbe, majd szezámmaggal szórtam meg őket. Nagyon egyszerű recept, kevés hozzávalóval, a kiflik mégsem okoztak csalódást, isteniek lettek. Másnap fotóztam őket és szinte ugyanolyan finomak voltak, mint frissen. Legközelebb dupla adagot fogok készíteni!:)
Baconos-sajtos sörkifli

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dl tej

1 dl olaj

2 evőkanál cukor

3,5 dkg élesztő

1,5 teáskanál só

11 szelet bacon

kb. 5-7 dkg sajt

Tetejére:

tojássárga

szezámmag





Elkészítés: A tejet a cukorral együtt meglangyosítom, belemorzsolom az  élesztőt és kb. 10 percre félreteszem. A lisztet egy nagy tálba teszem, elkeverem a sóval, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, az olajat és jól összegyúrom. Ahogy összeállt a tészta, 4 egyforma cipót formázok belőle, a cipókat egyenként vékonyra, kör alakúra kinyújtom. A bacon szeleteket három kisebb szeletre vágom, a sajtot  pedig néhány centis hasábokra. A kinyújtott tésztát (mint a tortát) 8 egyenlő részre vágom. A háromszögek szélesebb végébe teszem a szalonnát és a sajtot, majd a keskenyebb csúcs felé haladva feltekerem (a csúcsokat hajtsuk alá), kiflit formázva belőle. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,  tetejüket tojássárgájával megkenem és szezámmaggal megszórom őket. Sütés előtt egy órát pihentetem. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20 perc alatt világos színűre sütöm őket.

Megjegyzés: Az eredeti receptben vastagon ki kell kenni a tepsiket margarinnal. Ezt a lépést kihagytam, ezért a kifliket ,,zsírosabb” töltelékkel töltöttem meg.

Tovább a blogra »