Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukor
3,5 dkg élesztő
1,5 teáskanál só
11 szelet bacon
kb. 5-7 dkg sajt
Tetejére:
tojássárga
szezámmag
Elkészítés: A tejet a cukorral együtt meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és kb. 10 percre félreteszem. A lisztet egy nagy tálba teszem, elkeverem a sóval, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, az olajat és jól összegyúrom. Ahogy összeállt a tészta, 4 egyforma cipót formázok belőle, a cipókat egyenként vékonyra, kör alakúra kinyújtom. A bacon szeleteket három kisebb szeletre vágom, a sajtot pedig néhány centis hasábokra. A kinyújtott tésztát (mint a tortát) 8 egyenlő részre vágom. A háromszögek szélesebb végébe teszem a szalonnát és a sajtot, majd a keskenyebb csúcs felé haladva feltekerem (a csúcsokat hajtsuk alá), kiflit formázva belőle. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetejüket tojássárgájával megkenem és szezámmaggal megszórom őket. Sütés előtt egy órát pihentetem. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20 perc alatt világos színűre sütöm őket.
Megjegyzés: Az eredeti receptben vastagon ki kell kenni a tepsiket margarinnal. Ezt a lépést kihagytam, ezért a kifliket ,,zsírosabb” töltelékkel töltöttem meg.