Réteskocka
Hozzávalók: (22*16 cm-os formához)
8 réteslap
50 dkg félzsíros túró
2 nagy tojás
15-20 dkg porcukor (vagy édesítő)
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 egész őszibarack (nálam befőtt)
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Tetejére:
4 evőkanál joghurt
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
kevés rum
Kenéshez:
2-3 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés: Először elkészítjük a túrókrémet. A tojásokat szétválasztom, és a barackot apró kockára vágom. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd hozzákeverem a pudingport is. A tojásos túrókrémhez óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.
A formát kikenjük olvasztott vajjal és kibélelem a réteslapokkal. Egy réteghez 4 lapra lesz szükség, a lapokat kettévágom és egyenként a formába teszem, az egyik lapot hosszában, a másikat keresztbe, hogy fedjék egymást. Minden lapot megkenek vékonyan olvasztott vajjal.
A lapokra rákenem a túrókrém felét, és megszórom a felkockázott barackok felével:
Újabb négy lap következik, ugyanúgy rétegezve, mint az előzőeket, majd a maradék túrókrém és barack. A forma négy oldalán, a tészta széleit a tetejére hajtom, úgy hogy fedjék egymást. Elkészítjük az öntetet is, a joghurthoz hozzákeverjük a lekvárt és a cukrot, kevés rummal ízesítjük és a tészta tetejére simítom. Előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.