Fűszeres paradicsomos kenyér napsütésben.:)

Tegnap este paradicsomos kenyeret sütöttem, a lilahagymás után ezt szeretem a legjobban. Bár nem először készítettem, de a mennyiségekkel mindig bajban vagyok. A lisztek, paradicsompürék nem egyformán viselkednek, így több-kevesebb folyadékot mindig tennem kell még a tésztához. A receptet azért leírom, de ha összeáll a tészta az állagán lehet látni, hogy jó lesz -e.
Nagyon finom, puha, pizzára emlékeztető íze lesz a kenyérnek. A paradicsomlével/paradicsompürével való színezést, ízesítés a színes csiga receptjén mutattam be először, de kenyértésztával is nagyon jól működik. Az ízesített kenyereket én vajjal vagy natúr krémsajttal, zöldségekkel szeretem a legjobban. Próbáljátok ki!:)
Fűszeres paradicsomos kenyér (kenyérsütőgépben)


Hozzávalók:
20 dkg paradicsompüré
100-120 ml tej
1,5 tk. só
1 evk. ecet
2 evk. olívaolaj
50 dkg kenyérliszt
1 tk. cukor
1 tk. szárított oregano
1 mk. szárított bazsalikom
1 mk. szárított petrezselyemlevél
2,5 dkg élesztő


Elkészítés: A hozzávalókat a fenti sorrendbe az üstbe teszem. (A tészta állaga ne legyen túl lágy, ne ragadjon az üst oldalára, de túl kemény se legyen. Utóbbi esetben folyadékot még tegyünk hozzá. Alap programot választottam és a kenyérhéj szín közül a legsötétebbet.
Tovább a blogra »