Gyereksütemény (tej és tojás nélkül)
A tej- és tojásmentes piskóta receptjét évekkel ezelőtt ismertem meg, szeretem, mert nagyon gyors és alig kell hozzá néhány hozzávaló. Gyerekek számára készített tortalapként is népszerű, sokan érzékenyekre a tejtermékekre, így nekik is jól jöhet ez a recept. Én most kevés ribizlivel szórtam meg, ez a gyümölcs nem ereszt sok levet, így ideális ehhez a süteményhez.
Ha tortaként készítjük és ragaszkodunk ahhoz, hogy tejmentes legyen az édességünk, akkor tölthetjük lekvárral, marcipánnal, gyümölccsel vagy vonjuk be olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Gyereksütemény (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)
12,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
1/4 csomag sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
3 evőkanál. kakaó
1,25 dl víz
1 tk. ecet
0,6 dl olaj
1/2 csomag vaníliás cukor
1 mk. fahéj
+ 1 marék ribizli
Elkészítés: A cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót összekeverem. A vizet, az olajjal, az ecettel elkeverem. Majd a száraz hozzávalókhoz hozzáöntöm a nedves hozzávalókat és jól elkeverem. Sütőpapírral bélelt formába öntöm a kakaós masszát, tetejére ribizlit szórok. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes hőfokon megsütöm.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálalom.