Burgonyarolád vacsorára vagy köretként

 Ez a burgonyarolád tavaly júliusban került fel a blogra, én nagyon szeretem, köretként vagy vegyes salátával szoktuk enni. Szerintem mutatós is, nemcsak finom és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Most, amikor szerkesztgettem a fotókat eszembe jutott, hogy milyen isteni illata is van, a  sülő bacon, a fokhagyma, a petrezselyem.. 🙂 Próbáljátok ki!



Burgonyarolád



Hozzávalók:
4 db nagyobb burgonya (majdnem 1 kg)
20 dkg szeletelt bacon
2 dl tejszín
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemlevél
só, bors
Elkészítés: 
Egy hosszú formát kibélelünk a baconnal, a szeleteket szorosan, kissé átfedve rakjuk egymás mellé. A burgonyát vékony karikákra vágjuk, a tejszínt elkeverjük a tojásokkal, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. 
 
A formába rétegezzük a burgonyakarikákat, mindegyik sort sózzuk, borsozzuk és egy – két evőkanálnyi tejszínnel locsoljuk meg.
Addig folytatjuk a rétegzést, ameddig a formánk tele nem lesz, a maradék tejszínt végül ráöntjük és mindkét oldalról behajtjuk a baconcsíkokat. 
 Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig közepes hőmérsékleten sütjük, ha villával megszúrva a burgonya már puha, illetve a teteje ropogósra sült akkor kivesszük a sütőből.
A sütőből kivéve, a formából egy tepsire borítjuk, majd néhány percig magas fokozaton addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. 
A kész burgonyaroládot friss zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Tovább a blogra »