Keksz szalámi, más néven pöttyöske
Keksz szalámi, csokoládé szalámi vagy pöttyöske?! A recept nagyon régi, ahogy a legtöbb családban nálunk is, mi gyerekek rajongtunk (rajongunk) érte.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, elrontani sem igazán lehet és sütni sem kell. A legjobb másnap szeletelni, de ha reggel készítjük, délutánra már meg fog puhulni. Dióval, aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, zselécukorral, rummal vagy kávéval is ízesíthetjük.
Keksz szalámi
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz (fele porrá őrölve, fele tördelve)
25 dkg vaj
3 dl tej
20 dkg cukor
4 dkg kakaó
Elkészítés: Egy kisebb lábasban a tejet, a cukorral és kakaóval összemelegítem és felforralom. Végül hozzáadom a vajat, hogy felolvadjon. A darált és a darabokra tördelt kekszet egy tálban összekeverem, a kakaós öntettel leöntöm, és az egészet jól összekavarom. Egy hosszú formát (gyümölcskenyér forma) fóliával kibélelek és a kekszes masszát beleöntöm, kanállal kissé lelapítgatom, fóliával letakarom és legalább egy fél napig hűtőben állni hagyom.