Áfonyás-fehércsokis sütemény percek alatt

Nagyon baráti áron vettem áfonyát néhány hete, így biztos voltam benne, hogy valamilyen süteményt fogok készíteni belőle. Ismét gyors édességet szerettem volna, úgy látszik, hogy mostanában csak erre van időm..:) 
A kevert meggyes pite receptjét használtam, amit imádok, meggy helyett áfonyával, ribizlivel és fehér csokoládéval szórtam meg a tetejét. Amikor elkészült friss gyümölccsel és csokival díszítettem. Nagyon gyors és nagyon finom!

  Kevert meggyes pite



Hozzávalók:

3 tojás

30 dkg finomliszt

20 dkg cukor

10 dkg olvasztott vaj

1 dl tejföl

1/2 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

1 citrom reszelt héja

kb. 30 dkg. áfonya és ribizli vegyesen
5 dkg fehér csokoládé



Elkészítés: A gyümölcsöket megmosom, lecsepgetetem, a fehércsokoládét apróra vágom. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót. A tojásos keverékhez apránként hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, végül a reszelt citromhéjat. Egy gyümölcstortaformát vajjal kikenek és liszttel meghintek, majd beleöntöm a tésztát. A gyümölcsöket kevés liszttel megszórom, majd a sütemény tetejét kirakom vele és az egészet megszórom fehér csokoládéval. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba! A kihűlt kész süteményt friss gyümölccsel és csokoládéval díszítem.
Tovább a blogra »